GUSTARE DIN ARDEI PRAJITI CU ROSII MICI




Aceasta receta am preparat-o intotdeauna din cantitatile de produse , care le-am avut. Deaceia voi descrie cantitatile aproximative.

Cat despre gust , ce sa va spun, in iarna , cand veti deschide acest borcan preparat, veti savura un gust deosebit a ardeiului prajit pe un pat de legume aromate . Nu  mai zic , de aspectul frumos si delicios a acestei gustari din  legume. 
  

Ingrediente :

3 kg de ardei dulce
1 kg de morcov
3  kg de rosii de marime mica
1 kg de ceapa
2 capatine de usturoi
0.3 litri de ulei
La un litru de apa 2 linguri de sare



 Modul de preparare:
 Toate legumele se spala .

 - Ardeii se prajesc pe ambele parti in ulei  la  tigaie sau in ceaun , si se curata de coarja.

- Morcovul  se taie cerculete , nu prea  groase

- Ceapa se taie in cerculete  de grosime normala

-  Rosiile se spala bine , se inlatura codita , si se lasa intregi

- Usturoiul se curata, si se lasa intreg

Borcanele se spala bine , nu  e nevoie sa le sterilizati.


Toate legumele se aranjeaza in urmatoare ordine :

- ardei prajiti curatiti de coaja, seminte si peduncul.
- rosii proaspete, de marime mica , rotunde sau lungarete
- morcovul  , taiat in cerculete
- ceapa , taiata cerculete

Borcanele nu se umpla cu legumele – de  1 -1.5 cm inaltimea.

In fiecare borcan se toarna apa fiearta,  racita si  sarata  , calculata dupa urmatoarea proportie- la 1 litru de apa se adauga 2 linguri rase de sare mare si se topeste bine sarea.

Se umple toate borcanele pana sus si se lasa pe masa pentru 10 ore sau pentru o noapte. Dimineata se pun toate borcanele , acoperite cu capacele sterilizate intr-un vas mai larg, unde  este pus la fundul lui un prosop de in . Se pune greutate pe fiecare capac , c asa un se ridice in timpul fierberii , si sa se revarse continutul din borcane Se adauga apa calduta in vasul de sterilizare ,  pana la linia accentuata a borcanului si se sterilizeaza timp de 30 de minute ( urmarim sa fie lichidul limpede din borcane). Se scoate cu ajutorul unui prosop de bucatarie fiecare borcan si se trage capacul. Se intorc borcanele cu capacele in jos si se acopera  cu o plapuma pentru 24 de ore.  Se pastreaza la camara su in beci. Dupa sterilizare si racire, continutul in borcane va scadea putin. Asa e normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...